Ójatiktak

Ójatiktak
Kedvencem

2009. január 20., kedd

Nem alszom...

Szerintem hajnalig bizti nem. Ákom ettől a vírustól asztmázni kezdett:( Nem gond, remekül kezelem, mivel évente háromszor-négyszer beleesünk. Minden cucc van itthon hogy a kórházat elkerüljük. Tehát nem haggyjuk odáig fajulni. A Doki nénivel a kontakt bármikor megvan.

Szóval amiről írni akarok, hogy miért rossz nagyon. Tuti jele, hogy előtte két nappal már ingerült a gyerek. Sztem a kruppnál is na mindegy. Megint csak hozzá tenném, hogy nincsenek nagy bajaink, csak ezek a mai vírusok simán kihozzák ezeket. Példa erre a Réka esete aki hat évesen kruppososott be, holott öt éves korra növik ki. Vagy amit meséltek hogy a 11 éves gyerek asztmásodott be egy vírustól.
Azért gáz legjobban az asztma mert a gyereknek szó szerint halálfélelme van. Nem a levegő belélegzésével, hanem a kilégzésnél szűkűlnek be a hörgők.
Kvázi Ákom egész nap nyűg, mindenre nagyon érzékenyen reagál, és nem tágít a két méteres aurámtól.
Persze mindez teljesen rendben van, ma kapott hörgőtágítót, és éjjelre a Rectodelt nevű kúpot, jó nagy dózisba. Persze ezek még nem garantálják a teljes nyugalmamat, így keveset, vagy váltva alszunk Apával. Nagyjából szoktunk ezzel kalkulálni, ő is éjjeli bagoly, még én is jól bírom így bírjuk.
Milyen jó hogy éjszakáztam anno pár évet. Kontra: azóta 9 évvel öregebb lettem:o
Bár állítom akkor nem ittam annyi kávét, mint mostanság hogy a gyerkőcök megvannak:o

Visszatérve azt szeretném ebből kihozni, hogyha a gyerek éjjel felsír, nagyon nyugtalan akkor nem valószínű hogy kitervelt akcióról van szó hogy ne aludjanak a szülők. Tehát semmiképp nem hagynám magára. Vagy nem nevelgetném éjjel. Inkább mi aludjunk vele, vagy ő a mi ágyunkban.

Mi rengeteget virrasztottunk Rékával is, szegény Anyum is sokszor beszállt. Most éppen egy klasszikus szalmonella fertőzés jutott eszembe, talán három éves sem volt. Két választás volt, kórház vagy otthon. Ismerve Bp fertőző kórházának gyermekosztályát, inkább napi orvosi felügyelet mellett otthon maradtunk, emlékszem be volt állítva az óra, 10 percenként adtam neki ampullával 10 ml folyadékot hogy ne száradjon ki. Mindennap kijött az orvosunk és két óránként beszéltünk telefonon.

Egyébként bátorságom oka csakis az, hogy alapos kiképzést kaptam anno a Sváb hegyen egy professzortól hogy mik a teendők ilyenkor. Természetes hogy az első eset után rögtön oda mentünk. Ő mondta anno hogy Anyuka inkább pár rectodelt kúp, mert ha kórházba kerül a százszorosát kapja rögtön. Ez a doki miatt sikerült a barátnőm lányának is elkerülni a necces helyzeteket, aki krónikus kruppos. / és dehogy nőtte ki/

A mostani helyzetet tekinte talán még a holnapi este lesz zűrös, de holnapután rendeződni fog a dolog. Mivel vírusról is szó van, és a Doki néni szerint ez a vírus után gyakori a tüdőgyuszi, így elkezdtünk egy nagyon széles spektumú antibigyót. Ennek nem örülök, de a tüdőgyuszit ha lehet kihagynám. Meg ugye lázasnak sem hagynám napokig mivel az a szívnek nem jó.

Nehéz ez.....

5 megjegyzés:

JuditAu írta...

sajnálom nagyon, remélem haram túl lesztek rajta!
Biztosan ez a szmogos, koszos levegő is közrejátszik, hogy ilyen sok gyerek lesz beteg. :(

kata írta...

Hát tényleg az. Remélem nyugodt éjszakátok lesz és ha valami kérdésem lenne a témában, már tudom kihez forduljak.
Megbántam kb százezerszer, hogy hagytam Benedeket sírni hagyni pár napig jóalvás reményében, egyet értek veled, főleg ha betegek, hogy ránk van szükségük, de kiborító, kilátástalan ha sohase alszanak.

Jobbulást, gyógyulást: Kata

sedith írta...

Nehéz, bizony! Remélem, hoyg nem volt nagyon gáz az éjszaka és jobban van Ákomka! Neked pedig kitartást!
Én is velük alszom egy szobában, ha betegek (egyikük vagy mindkettejük).
Talán egy sóterápiára lenne szüksége Ákomkának, minálunk ilyenkor mindig sóbányába küldik a betegeket. Szerencsére van is a közelünkben egy, de Magyarországon nem tudom, hyog vannak-e. De szoktak ilyenszerű helyiségeket is berendezni, ahol nincs bánya.
Különben mamám 26 évesen lett asztmás és azóta is az. Egy megfázásos tüdőgyulladásból kezdődött. Legalábbis akkor ezt mondták. Mindenesetre, jópár évtizede volt az!
Puszillak és további gyors gyógyulást!
Edith

Noémi, Kristóf és Ildikó írta...

:( Valóban elszomorító! Csak beteg ne legyen az ember, de főleg a gyereke. Mert mi még elviseljük, de amikor Róluk van szó!!! Reméljük hamar meggyógyulnak, Réka is és Ákom is, de főleg, hogy kinövik!!!
Puszi Noémi, Kristóf és Ildikó

U.i Szia Krisz. Több helyen olvastuk a könyves dolgot. Mi is szupernek találjuk, bár nem tudom, hogy találnánk-e 6 embert, mivel a legtöbb barátunk már benne volt. És nem szeretnénk, ha nálunk szakadna meg a sor. Persze az is lehet, hogy már megvan a létszámotok és nem aktuális. Ha mégsem, elgondolkodunk rajta. De csak babaszobások játszhatnak? Lehet, hogy mégis benevezünk!! Várjuk a részleteket

Gabi írta...

Mielőbbi jobbulást kívánunk!:(
Szkokán fiúk