Ójatiktak

Ójatiktak
Kedvencem

2009. május 24., vasárnap

Festeticsék nyomában 2/2

Elindultunk ebéd után megnézni a Csillagvárat. Több helyen láttuk kiírva, itt még nem voltunk, és különbenis......helyzet az hogy egy fantasztikus helyre akadtunk..:O
Persze annyira nem lepődtünk meg hogy a Csillagváratis Festecsics gróf építette.kb 1820 körül. Érdekessége, hog az egész világon egyedülálló, csillag alapja van. Benne helyiségek :konyha, börtön, alvószoba. Nesze neked Főtáv megbuktál, tudniillik, ők már akkor kitalálták a központi fűtést:) Egy nagy kemence fűtött még plussz négy külön helyiséget. Elmagyarázni sok lenne, el kell menni megnézni. A másik érdekesség, hogy eme épület több mint 100 évet várt arra hogy valaki foglalkozzék vele. Persze állami tulajdonban. Így arra járt egy ember,majd panoptikumot rendezett be, kívül mint egy igazi várudvar, na jó az állatsimogató már tuti marketinges ötlet lehetett.
Nagyon jól éreztük magunkat, a vendéglátás is jó volt.Ákom és Réka remekül eljátszottak két kislánnyal, így nekünk volt időnk ámulni és bámulni, na meg átadni magunkat a "megállt az idő " feeling-nek.

Anyuka társaimnak ajánlva a képek között látható egy 20 évvel ezelőtti mosóalkalmatosság. Tessék csendben ezentúl bekapcsolni a gépet.::):):)
















2 megjegyzés:

JuditAu írta...

Tök sok szép hely van odahaza, menjetek, fotózzatok továbbra is! :)

Noémi, Kristóf és Ildikó írta...

Csodás!
Az imént pedig bekapcsoltuk a "gépet" ;) :d
Puszi Noémi, Kristóf és Ildikó